Header-Home-groningen-1920x400px

VOOR EEN NEDERLAND

WAAR JE OP JE 100STE NOG TOUWTJE SPRINGT

Voor een Nederland dat mee voorop loopt

De installatiebranche speelt een hoofdrol om Nederland welvarend en gezond te houden. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking, digitalisering: stuk voor stuk ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken. CONNECT2025 geeft zicht op de impact van techniek, voor een Nederland op weg naar 2025.

Na eerdere onderzoeken in 2004 en 2010 onder de naam Radar is CONNECT2025 de derde toekomstverkenning voor Nederland en de installatiebranche. CONNECT2025 is bedoeld als leidraad en inspiratie voor onze eigen branche én voor politiek en overheid, onderwijs en wetenschap, klanten, opdrachtgevers en partners in sectoren als de bouw, industrie, energie, infra, mobiliteit en zorg. 

De Techathon van 21 november 2019 sluit hier naadloos op aan. Tijdens de Techathon gaan bedrijven samen met studenten aan de slag met CONNECT2025. Het thema van de Techathon, verduurzaming van onze leefomgeving, past immers perfect binnen de grote maatschappelijke ontwikkelingen waarin de installatiesector een cruciale rol speelt. En de gekozen aanpak, met teams van bedrijven en studenten, weerspiegelt het grote belang van samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs om oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar we ons voor gesteld zien. Kortom: deze Techathon is exact waar CONNECT2025 voor staat!Vijf actielijnen

Naast de zes thema’s zijn binnen CONNECT2025 vijf actielijnen geïdentificeerd en uitgeschreven. Deze vijf actielijnen zijn de start om in dialoog met partners binnen en buiten de branche de implicaties van CONNECT2025 concreet vorm te geven. De vijf actielijnen zijn: ‘Bewustwording & kennisdeling’, ‘Onderwijs & vaardigheden’, ‘Ontwikkelen & beproeven’, ‘Samenwerken, binnen & buiten’ en ‘Cultuur, identiteit & positionering’.


Onze mensen zijn de belangrijkste ‘asset’ van onze branche

Donderdagmiddag 20 juni 2019 vond de inspiratiesessie ‘Mensenwerk: oud naast nieuw’ plaats in Woerden. De bijeenkomst stond in het teken van de uitdagingen op de arbeidsmarkt en de inzetbaarheid van personeel. Twee onderwerpen stonden daarbij centraal: werving & selectie van nieuwe collega’s en de duurzame, productieve inzet van medewerkers.

Bekijk een impressie van de dag

De partners in CONNECT2025 zijn:

Logo-Techniek-Nederland_RGB-Wit-trans
logo-white-InstallQ
isso
otib
kien
tvvl
PIT