CONNECT2030 Het belang van toekomstbehendigheid voor Nederland en de technieksector

Met welke grote maatschappelijke vraagstukken krijgen we de komende jaren te maken? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? Wat is hun impact op de gebouwde omgeving, onze infrastructuur en het energienetwerk?

Met de toekomstverkenning CONNECT2030 onderzoeken Techniek Nederland, Wij Techniek, TVVL en ISSO welke rol de Technieksector speelt in de maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen voor 2030 in Nederland. Doel is leidraad en inspiratie voor de branche zelf, maar ook voor politiek, overheid, onderwijs, wetenschap, klanten, opdrachtgevers en partners in sectoren als bouw, industrie, energie, infra, mobiliteit en zorg.

Het eindrapport van CONNECT2030 presenteren we op 28 september 2022. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Op een aansprekende locatie, het Louwman Museum in Den Haag, nemen we u met inspirerende sprekers mee langs de resultaten van de verkenning. Vervolgens gaan we graag met u in gesprek over de uitkomsten en de bijdrage van de Technieksector én onze partners aan een snel veranderende wereld.

Programma en presentatie op 28 september 2022

Programma

13.30 – 14.00 uur: Ontvangst
14.00 – 17.00 uur: Inhoudelijk programma onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam

  • Opening door Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland.
  • Overhandiging rapport aan Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW) en Ferdi Licher, directeur Bouwen en Energie van Ministerie BZK.
  • Presentatie CONNECT2030 door Jacques van der Krogt, voorzitter commissie Innovatie Techniek Nederland en Joram Nauta, onderzoeker TNO.
  • Bijdrage van Europarlementariër Mohammed Chahim (PvdA).
  • Keynote door Ben van der Burg, oud-langebaanschaatser en IT-ondernemer.
  • Paneldiscussie met Jacques van der Krogt, Marleen Prins (COO Equans), Sem de Jong (student HvA) en de aanwezigen in de zaal.

17.00 – 18.00 uur: Borrel

Aanmelden

U kunt zich kosteloos aanmelden.

 

 

De partners zijn:

Logo-Techniek-Nederland_RGB-Wit-trans
ISSO-150
WijTechniek-transpng-wit-600v2
tvvl