Techathon-1920x400

Techathon 2020

Meld je aan voor de Techathon 2020!

Techniek Nederland organiseert samen met Wij Techniek, TVVL en ISSO voor de tweede keer een ‘Techathon’ in het kader van CONNECT2025 en SCENARIO2040. Tijdens de Techathon 2020 gaan teams van 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van (verschillende) bedrijven op 19 november 2020 aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag en unieke ervaring voor het hele team wint. Schrijf jij je ook in?

Het Rijksvastgoedbedrijf wil Stationsplein-West 30 in Arnhem circulair herontwikkelen. Daarmee wil het Rijksvastgoedbedrijf  het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen.Met deze Techathon wil de technische sector het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel, in een nauwe samenwerking tussen bedrijven en het Beroepsonderwijs (HBO en MBO). De Techathon vindt plaats op donderdag 19 november 2020 in Arnhem op het industriepark Kleefse Waard (IPKW).

Vraagstelling

De vraagstelling van de Techathon 2020 luidt als volgt:

"Hoe kan het Rijksvastgoedbedrijf Stationsplein-West in Arnhem herontwikkelen tot circulair vastgoed? Welke technieken moeten worden ingezet? En welke businesscase sluit het beste aan bij de doelstellingen? Werk dit uit in een oplossing voor het Rijksvastgoedbedrijf."

Klik hier voor meer informatie over de opdracht.

Aanmelden

Wil jij  bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin  techniek en de technische sector een belangrijke rol speelt, waar nog veel kennis in te ontwikkelen  is en waar bedrijven in de branche mee worstelen? Schrijf je dan in! Inschrijven kan als geheel team, maar je kan je als bedrijf of hogeschool ook los aanmelden. Dan kijken wij of we inschrijvingen kunnen combineren tot een compleet team.

Klik hier voor meer informatie over de spelregels

Klik hier voor aanmelden

Achtergrondinfo

De organisatie van de Techathon is in handen van Techniek Nederland, in samenwerking met de overige kennisorganisaties in de technische branche (Wij Techniek, ISSO en TVVL), de HAN en het Rijksvastgoedbedrijf.

Deze Techathon vormt een direct uitvloeisel van de lanceringen van CONNECT2025 in maart 2018 en SCENARIO2040 in februari 2020.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie, CONNECT2025 en SCENARIO2040

Bij een hackathon in de klassieke zin van het woord gaat het om het ontwikkelen van een stuk software als oplossing voor een bepaald probleem. Hier laten we het ontwikkelen van software los, maar gaat het om het bedenken van een oplossing voor een probleem van de branche of een bedrijf in de Technieksector. Vandaar de naam: Techathon.

13-klein-Techathon-2019_Alle-deelnemers