Techathon-1920x400

Techathon 2020

Techathon

Techniek Nederland en Wij Techniek organiseren samen met TVVL en ISSO voor de tweede keer een ‘Techathon’ in het kader van CONNECT2025 en SCENARIO2040. Tijdens de Techathon 2020 gaan teams van 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van (verschillende) bedrijven aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag en unieke ervaring voor het hele team wint. 

Het Rijksvastgoedbedrijf wil Stationsplein-West 30 in Arnhem circulair herontwikkelen. Daarmee wil het Rijksvastgoedbedrijf  het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Met deze Techathon wil de technische sector het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel, in een nauwe samenwerking tussen bedrijven en het Beroepsonderwijs (hbo en mbo).

Helaas hebben we de Techathon die zou plaatsvinden op 19 november 2020 moeten verplaatsen in verband met corona.

De nieuwe datum is 18 november 2021.

 

Vraagstelling

De vraagstelling van de Techathon 2020 luidt als volgt:

"Hoe kan het Rijksvastgoedbedrijf Stationsplein-West in Arnhem herontwikkelen tot circulair vastgoed? Welke technieken moeten worden ingezet? En welke businesscase sluit het beste aan bij de doelstellingen? Werk dit uit in een oplossing voor het Rijksvastgoedbedrijf."

Klik hier voor meer informatie over de opdracht.

Aanmelden

Het maximaal aantal teams is bereikt. Aanmelden is daarom niet meer mogelijk. Wil je een plekje op de reservelijst? Mail dan naar Terry Heemskerk, t.heemskerk@technieknederland.nl 

Klik hier voor meer informatie over de spelregels

Achtergrondinfo

De organisatie van de Techathon is in handen van Techniek Nederland, in samenwerking met de overige kennisorganisaties in de technische branche (Wij Techniek, ISSO en TVVL), de HAN en het Rijksvastgoedbedrijf.

Deze Techathon vormt een direct uitvloeisel van de lanceringen van CONNECT2025 in maart 2018 en SCENARIO2040 in februari 2020.

Klik hier voor meer informatie over de organisatie, CONNECT2025 en SCENARIO2040

Bij een hackathon in de klassieke zin van het woord gaat het om het ontwikkelen van een stuk software als oplossing voor een bepaald probleem. Hier laten we het ontwikkelen van software los, maar gaat het om het bedenken van een oplossing voor een probleem van de branche of een bedrijf in de Technieksector. Vandaar de naam: Techathon.

13-klein-Techathon-2019_Alle-deelnemers